Zöld a Bíbor Band

Jelenlegi hely

Fischer László

Fischer László (gitár)

Zenei pályafutásomat kisebb zenekarok után 1972-ben a Beatrice-ben folytattam, ahová 2 év katonaság után visszatértem, de csupán rövid időre.

1978-ban az akkor alakuló Korál együttesbe igazoltam, ahol a mai napig is együtt játszom a másik alapító taggal, Balázs Fecóval.

2006 tavaszától a Tunyogi Rock Band (TRB) tagja voltam, ahol Tunyogi Péter haláláig (2008) zenéltem. Tunyogi Péter halála után mindenképpen szerettem volna a TRB zenei szellemiségét továbbvinni, ezért a TRB zenei világát folytatva 2009 januárjában Kékesi "Bajnok" Lászlóval közösen megalapítottam a Zöld a Bíbor Band-et (ZBB). A zenekarral nem csak az volt a célom, hogy a koncerteken továbbra is elhangozzanak az ismert Korál, P. Mobil, TRB számok. Mivel ZBB zenekar tagjai között több ambiciózus, tehetséges dalszerző is van, ezért célúl tűztük ki saját szerzemények komponálását és előadását is.

Mivel a Korál együttes tagjainak egyéb elfoglaltságai nem teszik lehetőve, hogy a Korál olyan rendszerességgel koncertezzen, mint amire igény lenne, ezért  2010-ben - nagyrészt a ZBB tagságára alapozva - létrehoztam a Korál Forever-t. A Korál Forever az erdetihez képest keményebb hangzással játsza a dalokat, köztük olyanokat is, amelyek Korál koncerteken nem szoktak elhangzani.

Még ugyanebben az évben Balázs Fecóval, egy új csapattal, a Balázs Fecó Band-del kezdtünk koncertezni, melynek létrehozását szintén a Korál többi tagjainak más irányú elfoglaltsága indokolta.