Korál Forever

Jelenlegi hely

Nagy "Liszt" Zsolt

Nagy "Liszt" Zsolt (billentyűs hangszerek)

Gyermekkoromban döntő befolyással volt rám a rockzene, (Metallica, Whitesnake stb. ... lehetne sorolni) amivel még szegény nagybácsikám fertőzött meg. Sajnos Ő már nincs közöttünk, örökké emlékezni fogok rá. Nem is volt kérdés számomra, hogy mi szeretnék lenni, ha majd felnövök.smiley

Első zenei tevékenységem akkor kezdődött, amikor Édesapám vett egy akusztikus gitárt karácsonyra. Kb. egy egész hétig jártam gitártanárhoz, de nagyon tehetségtelennek bizonyultam.... Abba is hagytam iziben a dolgot.smiley Apukám nem adta fel és vett egy szintetizátort nekem, amolyan kínai piacos félét, nagy színes gombokkal. Én persze nem akartam játszani rajta, mert "milyen már, rockzenében a szinti!" akkora balek voltam, hogy csuda. Egy szép napon viszont történt valami. Mihelyst az egyik cimborám megmutatta nekem a mai napig is kedvenc zenekarom (Dream Theater) lemezét, ahol nem csirkeláb akkordokat játszott a billentyűs, "húúú ... ez nagyon durva, én is így szeretnék zongorázni!" Azt hiszem, talán ez volt életem egyik legfontosabb momentuma, hogy végül mégis zenész lettem. Zenei tanulmányaimat az MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdió Művészeti Szakiskolában végeztem. 

Első zenekarom a The Art of Dethronement együttes volt, melynek melankólikus stílusában a klassziku zenei elemek ötvöződnek metál témákkal. A 2002-ben megjelent Mindflowers progresszív rock, lírai és a jazz elemekkel átszőtt instrumentális zenei szerzeményeket tartalmazó albumát már az én közreműködésemmel vettük fel. Majd 2004-ben vendégművészként a Nemesis "The Goddess Nemesis Projekt" albumának elkészítésében is részt vállaltam.

Sok híres zenésszel, zenekarral játszottam a magyar zenei szakmában: Závodi János, Ferenci György, St. Martin, Varga János, Alapi István, Kimnovák, Fischer László, Kékesi "Bajnok" László, Donászi Tibor, Charlie, Somló Tamás, Keresztes Ildikó, Kovács Kati stb. Sessionzenészként a Piramis+ zenekar tagja voltam, valamint a Napóleon Boulevard-ban is játszom jelenleg. Rendszeres fellépője vagyok még a Special Guest zenekarnak is, több neves zenésztársammal egyetemben, úgy mint Kiss Zoltán, Krecsmarik Gábor, Nagy László. Műsorunkon többek között Bon Jovi, Deep Purple, Toto, Dream Theater és Glenn Hughes feldolgozások szerepelnek. Jelenleg oszlopos tagja és dalszerzője vagyok a Fischer László által alapított ZBB együttesnek, valamint a Korál Forever zenekarnak.