Korál Forever

Jelenlegi hely

Mr. Hang a Mr. Rockpincében

Mr. Hang a Mr. Rockpincében (2011. április 15.)

Szombat van és nekem már megint nincs hangom... Tegnap este újra végig énekeltem egy fantasztikus koncertet. Az egész heti robot után alig vártam, hogy végre újra felcsendüljenek a klasszikus Korál dallamok.

Barátainkkal egy új helyen, a Mister Rockpincében voltunk, ahol a Korál Forever játszott. A hely minden várakozásomat felülmúlta igényes kialakításával. Csak a színpad lehetne egy kicsit nagyobb. A koncert szó szerint testközeli volt. Néha szinte küzdeniük kellett a fiúknak, hogy a 3 gitárral elférjenek.

Az első számmal rögtön Kiűzettünk a Paradicsomból, amit már nagyon vártunk, mivel a koncert a tervezetthez képest egy kicsit később kezdődött. Majd rögtön az egyik kedvencem, a Hangoddal ébreszt a szél következett, majd a Tudom én is megnyugodnék-kal folytatódott. Nagyon jó ezeket a számokat újra, de kicsit frissebben hallani. Kiss Zoli hangjával új erőt visz ezekbe a nótákba. Természetesen a Kölykök sem maradhattak ki a hátsó udvarból, amit különleges szám követett. Egy olyan dalt adtak elő, amit élőben a Korál sosem játszott. Koncerten csak a Korál Forever-től hallható a Sötét hajó. Csak a szünet erejéig búcsúztak a fiúk, természetesen a Nincs búcsúzás című számmal.

A szünetben Nagy "Liszt" Zsolt édesapjával beszélgettem, aki amikor csak teheti ott van a fia koncertein. Büszke fiára, akinek kezdetben nem volt kedve a zenéléshez, csak porosodott a szintetizátora. Végül édesapja unszolására elkezdte a zeneiskolást és mára egy winchestert töltött meg a saját szerzeményeivel.

A szünet után olyan fontos dolgokkal folytatódott a koncert, Amit még nem mondtam el. A következő szám egy kicsit a zenekar legifjabb rajongójáról is szólt. Na, nem mintha Fekete Bárány lenne, hanem azért mert 10 évesen minden koncerten ott van és az első sorból tanulmányozza Fischer Laci felülmúlhatatlan gitártechnikáját.

A Tékozló fiú előtt egy újabb titkot tudtunk meg. Új rocker született, Chubby kisfia személyében. Isten éltesse őt sokáig!

Maradj velem! Üzente a zenekar az összes jelenlévő barátjuknak, akik minden koncertre eljönnek és akik most is együtt énekelték a dalt. A Homok a szélben-t egy zseniális Fischer László szerzemény, a Ne állj meg soha követte egy fantasztikus, dinamikus dobszólóval. Le a kalappal Nagy Laci előtt! Liszi lírai billentyű szólója után A kőfalak is leomlottak, amivel sajnos a koncert végéhez ért. Elhallgattam volna még reggelig, amivel nem voltam egyedül. Kétszer sikerült visszatapsolnunk a zenekart. Először Válaszra várva jöttek vissza, majd végül mi is Hazafelé indultunk.

Köszönöm az élményt és köszönöm Fischer Lacinak, hogy létrehozta ezt a formációt. Még nagyon sok jó koncertet kívánok magunknak!

Cili